Δήμος Ελασσόνας: Προγραμματική σύμβαση με την ΑΕΝΟΛ ΑΕ για τη μελέτη καταφυγίου αδέσποτων ζώων

 Την προγραμματική σύμβαση για τη μελέτη κατασκευής καταφυγίου αδέσποτων ζώων υπέγραψε προ ημερών ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας με τον Πρόεδρο του αναπτυξιακού οργανισμού ΑΕΝΟΛ ΑΕ κ. Ελ. Φουρκιώτη. Αντικείμενο της εν λόγω μελέτης εφαρμογής αποτελεί η κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο δήμο Ελασσόνας.

Με την ευκαιρία της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης ο Δήμαρχος Ελασσόνας ευχαρίστησε την ΑΕΝΟΛ για τη συνεργασία και τον κ. Φουρκιώτη για το επιτυχημένο συντονισμό και διοίκηση του νέου οργανισμού, ο οποίος κατάφερε πολύ σύντομα να έχει τη διαχειριστική επάρκεια να αναλαμβάνει την εκπόνηση μελετών και την επίβλεψη έργων και σημείωσε ότι η μελέτη εφαρμογής για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων αποτελεί προϋπόθεση για τη δημοπράτηση του έργου, που έχει ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του Υπουργείου Εσωτερικών Φιλόδημος ΙΙ. «Ανταποκρινόμενοι στις σύγχρονες απαιτήσεις για την ευζωία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, επενδύουμε σε υποδομές φιλοξενίας, περίθαλψης και φροντίδας των αδέσποτων ζώων του Δήμου μας», τόνισε ο Δήμαρχος Ελασσόνας, υπενθυμίζοντας την ανάγκη προστασίας των ζώων συντροφιάς από την κακομεταχείριση και τα εγγενή νοσήματα. Η μελέτη θα εκπονηθεί από μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΑΕΝΟΛ και εξωτερικούς συνεργάτες με το ποσό των 24.408,36 ευρώ επιτυγχάνοντας έκπτωση 76% στο ποσό του προϋπολογισμού της μελέτης.

Το καταφύγιο θα κατασκευαστεί σε απόσταση 0,5 χλμ περίπου νότια - ανατολικά του οικισμού του Στεφανοβούνου σε αγροτεμάχιο εκτάσεως 16.731 μ2. Η πρόσβαση στο χώρο γίνεται μέσω του υφιστάμενου κοινοτικού δρόμου πολύ καλής βατότητας ασφαλτοστρωμένου σε μήκος 2,45 km, και χωμάτινου καλής βατότητας σε μήκος 700 μ. Το καταφύγιο θα αποτελείται από δύο κύριες κτιριακές εγκαταστάσεις: α) το κτίριο διοίκησης-ιατρείου (Φ.Ο. από οπλισμένο σκυρόδεμα) και β) το κτίριο διαμονής φιλοξενούμενων ζώων (Φ.Ο. βιομηχανικής κατασκευής με φέροντα οργανισμό από θερμά γαλαβανισμένα δομικά στοιχεία).

Οι μελέτες που θα απαιτηθούν και περιλαμβάνονται στην προγραμματική σύμβαση είναι: Ειδική Αρχιτεκτονική μελέτη, Στατική Μελέτη, Μελέτη Παθητ. Πυροπροστασίας, Ενεργ. Πυροπροστασίας, Θερμομόνωσης, Χρον. Προγραμματισμού, Ύδρευσης, Αποχέτευσης, Πυρόσβεσης, Θέρμανσης, Κλιματισμός- Αερισμός, Η/Κ Ισχυρ.Ρευματων, Τηλ.-Data, Η/Κ Ασθ.Ρευμάτων, ΣΑΥ-ΦΑΥ και τεύχη δημοπράτησης.Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.