Κέλλας από χωριά του Ολύμπου: Θα συνεχίσω να βρίσκομαι έμπρακτα στο πλευρό των κτηνοτρόφων μας

 Για το έμπρακτο ενδιαφέρον και τις στοχευμένες παρεμβάσεις του, στα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα και ιδιαίτερα της κτηνοτροφίας, ευχαρίστησαν τον Βουλευτή ΝΔ Ν. Λάρισας Χρήστο Κέλλα, μέσα από τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν οι κάτοικοι στα Καλύβια, την Ολυμπιάδα, το Πύθιο, την Καλλιθέα, το Λόφο και την Κοκκινόγη Ελασσόνας.

Ο Χρήστος Κέλλας, από την πλευρά του, θέλοντας να δώσει το στίγμα των πρωτοβουλιών του για την επόμενη μερα, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Η στήριξη στην κτηνοτροφία είναι για μένα μονόδρομος. Είστε η δύναμή μου κι εγώ η δική σας και έτσι θα συνεχίσουμε. Με εμπιστοσύνη, σεβασμό και προτάσεις για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, που είναι απόλυτα ταυτισμένη με τη ζωή στα χωριά μας».

Ο Λαρισαίος πολιτικός υπενθύμισε τα μέτρα στήριξης, που έλαβε η κυβέρνηση για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων, με πιο πρόσφατο αυτό της επιδότησης των ζωοτροφών, ύψους 89 εκατ. ευρώ, όπως και της μείωσης του ΦΠΑ σε ζωοτροφές και λιπάσματα, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και στα γενναία φορολογικά κίνητρα σε συνεταιριστικά σχήματα και ομάδες παραγωγών.

Επεσήμανε, ακόμη, τις έκτακτες ενισχύσεις που καταβάλλονται σταδιακά στους παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα, οι οποίες ανέρχονται σε 155 εκατ. ευρώ, ενώ τόνισε, ότι έχει ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξασφάλιση επιπλέον κονδυλίων, για μια δεύτερη δέσμη ενισχύσεων.

Ο Βουλευτής Λάρισας υπεραμύνθηκε της αναγκαιότητας περαιτέρω αυστηροποίησης των ελέγχων για την πάταξη των ελληνοποιήσεων μέσα από την απαρέγκλιτη τήρηση του νόμου για την προστασία των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων, ενώ υπενθύμισε τις καίριες πρωτοβουλίες, που έλαβε η σημερινή κυβέρνηση για τη σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη Φέτα, καθώς και την προστασία των ΠΟΠ προϊόντων της περιοχής.

Τέλος, ο κ. Κέλλας, ανέφερε πως τα τέσσερα τελευταία χρόνια το Υπ. ΑΑΤ “έτρεξε” και χρηματοδότησε σειρά αγροκτηνοτροφικών προγραμμάτων, όπως αυτά που αφορούν, τη βελτίωση των σταβλικών εγκαταστάσεων και τη διατήρηση των αυτόχθονων φυλών.

«Θέλουμε να επιστρέψουν οι νέοι στα χωριά μας, να έχουν κίνητρα για να δουλέψουν στον τόπο που γεννήθηκαν. Μαζί δίνουμε τις μάχες, μαζί καταφέραμε πολλά αυτή την τετραετία και να είστε σίγουροι, ότι στην επόμενη, μαζί θα καταφέρουμε ακόμη περισσότερα», τόνισε ο Λαρισαίος βουλευτής.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.