Λήξη των συναντήσεων των Κατηχητικών Συντροφιών της Ι.Μ.Ελασσόνας

Με αισθήματα νοσταλγίας και δοξολογίας στο Θεό, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 7/5/2023 οι συναντήσεις των Κατηχητικών Συντροφιών 2022-2023 σε Ελασσόνα, Λιβάδι και Τσαριτσάνη.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ. Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε στο Παρεκκλήσιο του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως η Θεία Λειτουργία, όπου μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να συμπροσευχηθούν και να συμμετ΄σχουν στην ευχαριστικαή σύναξη. Μετά το πρόγευμα, με πεζοπορία οι συντροφιές μας κατευθύνθηκαν στον χώρο του αναψυκτήριου, όπου τους περίμενε ένα πλούσιο πρόγραμμα με δράσεις και παιχνίδια με την γυμνάστρια κ. Χάιδω Μπούσια, την οποία και δημόσια ευχαριστούμε . Κατόπιν ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ. Χαρίτων επισκέφτηκε τα παιδιά, μίλησε μαζί τους και τους  χάρισε το αναμνηστικό καπέλο της φετινής χρονιάς.

ΛΙΒΑΔΙ. Η λήξη της φετινής χρονιάς ξεκίνησε με ποδηλατάδα προς το «Σάλτσι», όπου μετά την τελευταία συνάντηση τα παιδιά χόρεψαν, χάρηκαν, μοιράστηκαν εκλεκτά εδέσματα και δέχθηκαν την ευλογία του Σεβασμιωτάτου, το αναμνηστικό καπέλο, και τις πατρικές ευχές Του. Ο π. Νεόφυτος Σπαρμιώτης και ο κ. Ευάγγελος Παρτάλας μοιράστηκαν τις ευχάριστες αναμνήσεις των συναντήσεων με μικρούς και μεγάλους που έδωσαν ένα άλλο νόημα και ευκαιρία στις Κυριακές των παιδιών!

ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ. Με δείπνο το Σάββατο 6/7 έκλεισαν οι συναντήσεις των παιδιών στην Τσαριτσάνη. Μέσα σ’ ένα ζεστό και φιλόξενο κλίμα μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία ενός απολογισμού της κατηχητικής χρονιάς που πέρασε και την χαρά της συντροφιάς. Ο π. Γεώργιος και η πρεσβυτέρα του, υπεύθυνοι των συντροφιών, ανανέωσαν το ραντεβού των συναντήσεων  με τα παιδιά τον ερχόμενο Οκτώβριο. 

Η φετινή κατηχητική χρόνια με σύνθημα: «Ένας κόσμος ειρήνης γύρω από τον Ιησού»  υπήρξε  πράγματι μεστή ευλογιών. Συναντήσεις, δράσεις, όπως το σεμινάριο κατά της βίας των γυναικών, επισκέψεις, πορείες, προβολές και η κοινή προσευχή και λατρεία του Θεού, απετέλεσαν την καλή γη πάνω στην οποία σπάρθηκε «καρπός πολύς», ο λόγος του Θεού και οι αιώνιες αλήθειες Του και η χαρά Του!  Η συμμετοχή των παιδιών μας, το επιβεβαιώνει περίτρανα.

Η Ιερά Μητρόπολις αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια όλα τα παιδιά των κατηχητικών μας Συντροφιών, αλλά και τις οικογένειες, που τα εμπιστεύτηκαν στην υπεύθυνη και στοργική αγκαλιά της Εκκλησίας! Τα παιδιά μας είναι η ελπίδα και ο στολισμός της Εκκλησίας μας, το ευγενές αύριο του τόπου μας.

Τελευταία και σημαντική θα είναι η συνάντηση της Σχολής Γονέων την προσεχή Παρασκευή 12/5 στο Βλαχογιάννι και ώρα 6:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας με ομιλητή τον εκλεκτό ψυχολόγο κ. Ελευθέριο Ελευθεριάδη και θέμα: « Καιρός να ξαναβρεθούμε»!  

Η Εκκλησία έχοντας ανοιχτές τις αγκάλες Της προς όλα τα παιδιά του τόπου μας και τις οικογένειές τους, χαίρεται με την χαρά τους, ευλογεί τη συμμετοχή τους και εύχεται σε όλους ένα ευλογημένο, χαρούμενο και δημιουργικό καλοκαίρι.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.