Παν. Νταής: Γυρίζουμε την πλάτη στο παρακράτος Μητσοτάκη

 «Ως εδώ! Η κοινωνία δεν αντέχει άλλη ακρίβεια, άλλη ενεργειακή φτώχια, άλλο ξεπεσμό των θεσμών. Δεν αντέχει να βλέπει την απελπισία των νέων, των εργαζομένων, των μικρών και μεσαίων επαγγελματιών. Την Κυριακή γυρίζουμε την πλάτη στο Μητσοτάκη». Αυτό υποστήριξε μιλώντας σε πολυπληθή συγκέντρωση ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Παναγιώτης Νταής, πραγματοποιώντας την κεντρική πολιτική του εκδήλωση στο λόφο του Φρουρίου.

Ο κ. Νταής αναφέρθηκε διεξοδικά στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μιλώντας για την ακρίβεια και το κόστος της ενέργειας που έχει καθηλώσει το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, την ίδια στιγμή που εταιρείες παραγωγής ρεύματος, τράπεζες και σούπερ μάρκετ παρουσιάζουν εξωφρενικές κερδοφορίες.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου υπέρ μιας μικρής ομάδας ολιγαρχών που ευνοούνται συστηματικά από την κυβέρνηση της Ν.Δ.» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νταής και συμπλήρωσε πως το μήνυμα που εισπράττει τόσο από τη Λάρισα, όσο και από όλη την Ελλάδα, είναι μήνυμα νίκης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, «ώστε να σταματήσει αυτή η καταλήστευση του λαού».

«Εμείς απαντάμε με δικαιοσύνη παντού. Και με προοδευτική συμμαχία. Και στη Λάρισα γνωρίζουμε από προοδευτικές συμμαχίες. Το κάναμε στο Δήμο Λαρισαίων το 2014 ξεπερνώντας τις όποιες διαφορές συνεννόηση και σεβασμός στην διαφορετική άποψη, αφού το εγχείρημα της Συμπαράταξης είναι ένα ενωτικό εγχείρημα ανθρώπων και κινήσεων που αποτελεί παράδειγμα για όλη τη χώρα» είπε ο κ. Νταής και τόνισε πως η προοδευτική συμμαχία δεν είναι μια απλή σύμπραξη κομματικών οργάνων με έπαθλο υπουργικές καρέκλες, αλλά μια Είναι μια συμφωνία των προοδευτικών δυνάμεων στη βάση, στην κοινωνία στην καθημερινότητα. Μια υπόσχεση πως θα δουλέψουμε μαζί για να κάνουμε τις ζωές μας καλύτερες. Σε μια ανοιχτή κοινωνία με αξίες και προοπτική. «Προοδευτική διακυβέρνηση σημαίνει συνέργειες στην παραγωγή βάση, στις επιχειρήσεις, στα κινήματα, στην αυτοδιοίκηση» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο κ. Νταής τόνισε ότι αρκετοί από τους πολίτες της Λάρισας τον γνωρίζουν, είτε από τη επαγγελματική του διαδρομή ως οικονομολόγος και φοροτεχνικός, είτε από τη δράση του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και από τις θέσεις αντιδημάρχου που του εμπιστεύτηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων, ο Απόστολος Καλογιάννης. «Σ όλη αυτή την προσωπική μου διαδρομή προσπάθησα να έχω μια σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης με τους ανθρώπους. Όλα αυτά τα χρόνια κινήθηκα με ένα σκοπό. Να μπορώ να σας κοιτάω στα μάτια.Στα εύκολα και στα δύσκολα, στις χαρές και τις στεναχώριες. Αυτές οι αρχές και αξίες ήταν η προσωπική μου πυξίδα,  στην πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια στην πόλη και το νομό της Λάρισας, είτε μέσα από την ενασχόλησή μου με τα κοινά και την Αυτοδιοίκηση,  είτε μέσα από την επαγγελματική μου διαδρομή, είχε ως στόχο την επίτευξη συνεργειών για να δυναμώσει η κοινωνία. Με αυτή την πυξίδα, θα συνεχίσω να πορεύομαι, εάν με την στήριξή σας μου αναθέσετε το καθήκον να σας εκπροσωπήσω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Με αρχές και αξίες. Αφοσιωμένοι στο έργο μας και πιστοί στις ρίζες μας».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Νταής σημείωσε: «Πολλοί άνθρωποι με ρωτούν καθημερινά: Γιατί να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και γιατί να ψηφίσω Παναγιώτη Νταή; Τους απαντώ: Να ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για να δώσεις στην αριστερά την ευκαιρία να κυβερνήσει για πρώτη φορά με βάση το δικό της πρόγραμμα κι όχι τις μνημονιακές υποχρεώσεις που έπρεπε να υλοποιηθούν για να μείνει η χώρα όρθια.

Και τέλος να επιλέξεις Παναγιώτη Νταή γιατί η διαδρομή μου όλα αυτά τα χρόνια έδειξε ότι έχω μια σταθερή δέσμευση στις συνέργειες που δίνουν αποτελέσματα και εξασφαλίζουν την συναίνεση ευρύτερων ομάδων μέσα στην κοινωνία: Από την αυτοδιοίκηση, τα κινήματα, το συνδικαλισμό, αλλά και τους απλούς ανθρώπους που νοιάζονται για το σήμερα και το αύριο».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι δήμαρχοι Λάρισας και Αγιάς κ. Καλογιάννης και Γκουντάρας, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων και πλήθος κόσμου.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.