Πέτρος Τσακνάκης: Περιμένοντας να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων μου στην επαρχία του νομού μας, αντικρίζω σχεδόν πάντα συμπολίτες μας, όλων των ηλικιών, οργισμένους και προβληματισμένους από την δεινή τους οικονομική κατάσταση και περιφρονημένους από τις πρακτικές των κυβερνώντων και την μη τήρηση των υποσχέσεων τους. 

Αλήθεια ποιος ξεχνά ότι η παρούσα κυβέρνηση:

·           Το 2019 έταξε λιγότερους φόρους. Σε 4 χρόνια λεηλάτησε τη μεσαία τάξη, με τους έμμεσους φόρους (4,5 δισ. υπερέσοδα μόνο από ΦΠΑ το 2022).

·           Το 2019 έταξε καλύτερες συντάξεις. Σε 4 χρόνια στέρησε 7 δισ. από τους συνταξιούχους (4,5 δισ. από την περικοπή της 13ης σύνταξης και 2,5 δισ. από τη μη καταβολή αναδρομικών για περικοπές σε δώρα και επικουρικές). Και τώρα υπόσχεται πάλι αυξήσεις στις συντάξεις.

·           Το 2019 έταξε καλύτερες δουλειές. Σε 4 χρόνια οι εργαζόμενοι είδαν το διαθέσιμο εισόδημά τους να μειώνεται, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, έκρηξη των εργατικών δυστυχημάτων (το 2022 έφτασαν 102, όταν το 2019 ήταν 51), ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η χειρότερη θέση στην απώλεια εισοδήματος με βάση τον ΟΟΣΑ. Τώρα υπόσχεται πάλι καλύτερους μισθούς και ασφάλεια στην εργασία.

·           Το 2019 έταξε ανάπτυξη και επενδύσεις. Σε 4 χρόνια το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε 10 φορές. Τώρα υπόσχεται πάλι ανάπτυξη και επενδύσεις.

·           Το 2019 έταξε επιτελικό κράτος. Σε 4 χρόνια το κράτος αλώθηκε από τους “γαλάζιους” στρατούς ρουσφετιών και το δημόσιο χρήμα λεηλατήθηκε από απευθείας αναθέσεις. Τώρα υπόσχεται πάλι αξιοκρατία και αξιολόγηση.

Απέναντι σε όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία αντιπαραθέτει την διαφορετική φιλοσοφία στην πολιτική του με επίκεντρο τον άνθρωπο για Δικαιοσύνη παντού. Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημαίνει 4 πράγματα: αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος δίπλα στον πολίτη. Έχουμε το πρόγραμμα, το σχέδιο, την εμπειρία και το ανθρώπινο δυναμικό για να το κάνουμε πράξη!!!

 Πέτρος Κ. Τσακνάκης

Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.