Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε το μνημόσυνο για τα 9 χρόνια από την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη Ελασσώνος Βασιλείου (φωτ.)

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, σήμερα Τρίτη 16 Μαΐου, τελέσθηκε σε κλίμα συγκίνησης το μνημόσυνο για τα εννέα χρόνια από την Κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτου Ελασσόνας κυρού Βασιλείου.

Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσόνας κ.Χαρίτωνας και συλλειτούργησαν ο αρχιμανδρίτης – προϊστάμενος του μητροπολιτικού ναού και πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Ελασσόνας π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο πρωτοπρεσβύτερος π.Νικόλαος Πνευματικός, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Γεροφάκας και ο διάκονος π. Σπυρίδων Σταμούλης, 

Συμμετείχε συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ.Χρυσόστομος, ο οποίος μοιράστηκε με τους πιστούς, προσωπικές αναμνήσεις από την γνωριμία του και την «καρδιακή φιλία» του με τον μακαριστό Μητροπολίτη Βασίλειο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσόνας, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την αγάπη τους και την παρουσία τους με σκοπό να τιμήσουν το πρόσωπο του μακαριστού Προκατόχου του.

Στο μνημόσυνο παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Καριπίδης, η πρώην Έπαρχος Ελασσόνας Μαρία Μαμάρα, μοναχές, ιερείς και πλήθος πιστών.

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.