Θανάσης Παιδής: “Η Αξιοποίηση του Ολύμπου κλειδί για την ανάπτυξη του νομού"

 Συναντήσεις με κατοίκους στα χωριά του Ολύμπου είχε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Παιδής. Ανάμεσα σε άλλα ο κ. Παιδής τόνισε:

«Ο Όλυμπος αποτελεί παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, του οποίου η εμβέλεια φτάνει σε όλη την Υφήλιο. Προτεραιότητά μας είναι η ανάδειξη του φυσικού πλούτου και των τεράστιων συγκριτικών πλεονεκτημάτων του αγροδιατροφικού τομέα σε συνδυασμό με τις ήπιες μορφές τουρισμού.

Έχω επισκεφτεί το μυθικό βουνό του Ολύμπου αμέτρητες φορές με ξένες αντιπροσωπείες, με Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες που θέλουν να αξιοποιήσουν την τοπική χλωρίδα και τα τοπικά προϊόντα, και φυσικά με τους κατοίκους της περιοχής για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες.

Ο Όλυμπος μας δίνει πολλές δυνατότητες και πρέπει να τις αξιοποιήσουμε όλες. Κάναμε μια καλή προσπάθεια με το Μέλι Ολύμπου, το αναδείξαμε και συνεχίζουμε. Έχουμε τα βότανα, τα γαλακτοκομικά, τα κτηνοτροφικά και αγροτικά προϊόντα. Πρέπει να ενισχύσουμε το brand Όλυμπος.

Έχουμε στα πόδια μας έναν τεράστιο πόλο έλξης για τουρισμό από κάθε γωνία του πλανήτη 365 μέρες τον χρόνο. Μέσω της αξιοποίησης του Ολύμπου μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, να παράξουμε πλούτο για τον νομό μας και τη χώρα. Δεσμεύομαι ότι θα κάνω κάθε προσπάθεια ώστε ο Όλυμπος να αποτελέσει προτεραιότητα για την επόμενη κυβέρνηση.»

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.