ΠΟ Ελασσόνας: Μπορούσε και την πρόκριση – Αποκλείστηκε στα πέναλτι από τη συνέχεια του Κυπέλου (φωτ.)

 Αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας ο ΠΟ Ελασσόνας, καθώς στη διαδικασία των πέναλτι γνώρισε την ήττα με 4-2 στο γήπεδο της Ανθήλης, το απόγευμα του Σαββάτου (26/8) από τον Αστέρα Σταυρού (ομάδα Γ' Έθνικής).

Οι κυανόλευκοι του Νίκου Φώλλα πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση προηγήθηκαν στο σκορ με τέρμα του Τσιάκου στο 16’, ωστόσο οι γηπεδούχοι στο 59’, έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Μαλισσόβα και κεφαλιά του Αλεξίου.

Η ομάδα της Ελασσόνας έχασε την ευκαιρία να πάρει και πάλι κεφάλι στο σκορ όταν στο 69, όταν ο Μαγκλάρας ανέτρεψε εντός περιοχής τον Τσιάκο, ο διαιτητής Τασιόπουλος καταλόγισε πέναλτι αλλά ο Τσιάκος, που ανέλαβε την εκτέλεση, δεν κατάφερε να νικήσει το Μαγκλάρα από τα έντεκα βήματα, με το ματς να οδηγείται στην παράταση. 

Εκεί δεν άλλαξε τίποτα, παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων και κάπως έτσι, η πρόκριση κρίθηκε στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

Ο τερματοφύλακας του Αστέρα, απέκρουσε τα πέναλτι των Λαγού και Καραμούλα, οι ποδοσφαιριστές του Σταυρού ευστόχησαν σε όλες τους τις προσπάθειες και με αυτό τον τρόπο, εξασφάλισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση. 

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ  

9’ Πρώτη καλή στιγμή για τον Σταυρό στο ματς, με τον Λάππα να δοκιμάζει το σουτ και τη μπάλα να καταλήγει μόλις άουτ, από το δοκάρι του Γούπου.

16’ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ: Ο Καραμούλας επιχείρησε τη συρτή σέντρα, ο Τσιάκος έπιασε το πλασέ και νίκησε το Μαγκλάρα για το 0-1 της Ελασσόνας. «Κυνικοί» οι φιλοξενούμενοι, άνοιξαν το σκορ στην πρώτη τους καλή στιγμή στην αναμέτρηση.

27’ Ο Καραγκούνης βρήκε με κάθετη τον Τσιάκο, εκείνος άμεσα εκτέλεσε αλλά δεν βρήκε στόχο, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

28’ Νέα ευκαιρία για την Ελασσόνα, με τον Καραγκούνη να σουτάρει από μακριά και τη μπάλα να περνά σύριζα άουτ από το δοκάρι του Μαγκλάρα.

53’ Ο Φράγκος με προβολή στο δεύτερο δοκάρι προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Γούπο, που απέκρουσε προσωρινά, για να πάρει το «ριμπάουντ» ο Κακκάβας και να στείλει τη μπάλα άουτ.

57’ Ο Μαλισσόβας εκτέλεσε το στημένο, ο Φράγκος έκανε το πλασέ, ωστόσο ο Γούπος σε ετοιμότητα διατήρησε το σκορ στα επίπεδα του 0-1 με σωτήρια επέμβαση.

59’ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ: Ο Σταυρός επέστρεψε στο ματς, έπειτα από συρτή σέντρα του Μαλισσόβα και εξαιρετική κεφαλιά του Αλεξίου, που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γούπο.

69’ Τεράστια ευκαιρία της Ελασσόνας  να πετύχει το 1-2, σπαταλήθηκε. Ο Μαγκλάρας ανέτρεψε εντός περιοχής τον Τσιάκο, ο διαιτητής Τασιόπουλος καταλόγισε πέναλτι αλλά ο Τσιάκος, που ανέλαβε την εκτέλεση, δεν κατάφερε να νικήσει το Μαγκλάρα από τα έντεκα βήματα.

78’ Ο Αλεξίου δοκίμασε το πόδι του από σχετικά μακρινή απόσταση, αλλά είδε τον Γούπο να του λέει «όχι».

81’ Νέο σουτ από τον Ζαγκλάβο, μόλις άουτ η μπάλα.

82’ Καλοζυγισμένη σέντρα του Φράγκου, κεφαλιά του Αλεξίου, σε κόρνερ έδιωξε ο Γούπος. Η τελευταία καλή στιγμή της κανονικής διάρκειας του αγώνα, ανήκε στον Αστέρα.

109’ Πλασέ του Φράγκου, ο Γούπος με υπερένταση διώχνει σε κόρνερ.

113’ Ωραίο σουτ του Φράγκου, η μπάλα έφυγε άουτ.

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

0-0         Ο Λαγός εκτελεί αλλά δεν ανοίγει το σκορ, ο Μαγκλάρας θα μπλοκάρει.

1-0 Αλεξίου σκοράρει από την άσπρη βούλα και βάζει σε θέση οδηγού τον Αστέρα.  

1-1 Ο Περγκιόνι με δυνατό σουτ θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

2-1 Ο Φράγκος με ψυχραιμία επαναφέρει το προβάδισμα στον Αστέρα.

2-2 Ο Κουκούλης θα νικήσει τον Μαγκλάρα και θα φέρει το σκορ στο 2-2.

3-2 Ο Αυγουστάτος κερδίζει τον Γούπο και γράφει το 3-2.

3-2 Τεράστια απόκρουση από τον Μαγκλάρα, «ψωνίζει» τον Καραμούλα και φέρνει την ομάδα του ένα βήμα από την πρόκριση.

4-2 Ο Γιάννης Κακκάβας βρίσκει δίχτυα και οδηγεί τον Αστέρα Σταυρού στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.


Αστέρας Σταυρού (Πέτρος Καραΐσκος): Μαγκλάρας, Μαλισσόβας, Μόσχος, Ακασού, Αντωνόπουλος, Παρλάντζας, Λάππας (91’ Αργύρης), Κακκάβας, Χαντζής (46’ Αυγουστάτος), Αλεξίου, Μαργαρίτης (46’ Φράγκος).
Π.Ο. Ελασσόνας (Νίκος Φώλλας): Γούπος, Μπούσιας (41’ Γκαμπέτας), Κορτσάρι, Λαγός, Περτζιόνι, Κριεζής, Καραγκούνης (56’ Κωνσταντινίδης), Ζαγκλιαβός, Κουκούλης, Τσιάκος, Καραμούλας.
Κυριάκος Ατζουλάκος - Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.