Κραυγές απελπισίας στο κλειστό της Νεάπολης στη Λάρισα από τους πλημμυροπαθείς – Χρειάζονται είδη πρώτης ανάγκης

 Έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης έχουν οι πλημμυροπαθείς που μεταφέρθηκαν από τα χωριά του Κιλελέρ που «βούλιαξαν» με την κακοκαιρία, στο κλειστό της Νεάπολης στη Λάρισα. 

Κάτοικοι Αρμενίου, Σωτήριου, ακόμη και Γλαύκης φιλοξενούνται στο κλειστό και κάποιοι διανυκτέρευσαν εκεί . Οι περισσότεροι μόνο με τα ρούχα που φορούσαν μην προλαβαίνοντας να πάρουν κάτι άλλο μαζί τους μερικοί χωρίς καν μπλούζες, χρειάζονται άμεσα ρουχισμό, και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, κάνοντας έκκληση για βοήθεια.

«Αυτό που έγινε στο Αρμένιο δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Τρία κύματα νερού δεχθήκαμε, το τρίτο κύμα έφερε 80 πόντους νερό, έπειτα έφτασε τα 2,30. Δεν υπάρχουν σπίτια, πάνω από δύο μέτρα νερά στα σπίτια. Παρακαλούμε να μας φέρουν κάποια ρούχα, μια φόρμα κάτι, παιδιά είναι μούσκεμα και δεν έχουν ρούχα να βάλουν. Ευχαριστούμε όσους μας βοήθησαν».

Κάτοικος από το Σωτήριο τονίζει απελπισμένος: «Κοντέψαμε να πνιγούμε, ήταν ενάμιση μέτρο νερό, ότι χειρότερο, η κόρη μου φώναζε πνίγομαι». 

Ο Χρήστος Βαλάσης, Απόστρατος Αξιωματικός, επισημαίνει: «Ο κόσμος εδώ χρειάζεται είδη πρώτης ψωμί, ρουχισμό χαρτί υγείας…».

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις των πλημμυροπαθών:

Δείτε φωτογραφίες:

              

Πηγή: onlarissa.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.