Νέες στάσεις λεωφορείων στο Δήμο Ελασσόνας σε 14 κοινότητες

Στην υλοποίηση ενός ακόμα έργου προχώρησε ο Δήμος Ελασσόνας και συγκεκριμένα στην τοποθέτηση 14 στεγάστρων στάσεων λεωφορείων, για την εξυπηρέτηση των επιβατών των υπεραστικών λεωφορείων του δήμου Ελασσόνας, αποσκοπώντας στην ασφαλή κατά το δυνατόν μετακίνηση των επιβατών και στην προστασία τους από τις επικρατούσες κάθε φορά καιρικές συνθήκες.

Το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του υπουργείου Εσωτερικών. Η  χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ανήρθε στο ποσό των 50.000,00 ευρώ, ενώ το ποσό των 489,08 € καλύφθηκε από ίδιους πόρους του Δήμου.

Σε δήλωση του ο δήμαρχος Ελασσόνας τόνισε τα εξής: «Ο Δήμος Ελασσόνας αξιοποιεί ένα ακόμα χρηματοδοτικό εργαλείο, μην αφήνοντας καμία ευκαιρία να πάει χαμένη. Σταδιακά τόσο με μεγάλα όσο και με μικρά έργα, αλλάζουμε προς το καλύτερο τόσο την εικόνα της πόλης και των κοινοτήτων όσο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες μας. Τα νέα στέγαστρα, αφενός θα βελτιώσουν τις συνθήκες αναμονής-εξυπηρέτησης των πολιτών στις στάσεις, αφετέρου όμως θα αναβαθμίσουν αισθητικά τα σημεία που θα τοποθετηθούν. Δέσμευση μας να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας προκειμένου οι εργαζόμενοι, οι ηλικιωμένοι, οι νέοι, οι γονείς με μικρά παιδιά, τα άτομα με ειδικές ανάγκες  και όλοι εκείνοι οι συμπολίτες μας που  χρησιμοποιούν την συγκοινωνία,  να έχουν την εξυπηρέτηση που τους αξίζει».

Οι επιλεγμένοι τύποι στεγάστρων είναι (2) δύο οι οποίοι έχουν επιλεγεί ανάλογα με το πλάτος του πεζοδρομίου.

Στέγαστρα στάσης Λεωφορείου Τύπου Α τοποθετήθηκαν στις Κοινότητες:  

Αζώρου, Καλυβίων, Παλαιοκάστρου

Περιγραφή στάσης: Φωτοβολταϊκό, ενεργειακά αυτόνομο, φωτισμός led, φόρτιση smart συσκευών, ηλεκτρονική πινακίδα μεταβλητών μηνυμάτων led, ασύρματος εξοπλισμός δικτύου wi-fi

Στέγαστρα στάσης Λεωφορείου Τύπου Β τοποθετήθηκαν στις Κοινότητες: Βαλανίδας, Δολίχης, Δομενίκου, Ελασσόνας, Ευαγγελισμού, Καλλιθέας, Καρυάς, Κρανέας, Ολυμπιάδας, Πυθίου, Τσαριτσάνης

Περιγραφή στάσης: Φωτοβολταϊκό, ενεργειακά αυτόνομο, φωτισμός led, φόρτιση smart συσκευών

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.